GRATIS LEVERANS FÖR BESTÄLLNINGAR ÖVER 1.000:-

LIGHTHOUSE


Den charmerande design som vi bland annat känner från Skagen, där den är typisk. Lighthouse tar oss tillbaka i tiden till sommar och sol, doften av pimpineller och det sorglösa lantlivet.


DESIGN


Lighthouse för tankarna till Skagenmålare, hemtrevliga fiskestugor, nyponrosor, strandråg och sandklitter så långt ögat når. Seriens namn ”Lighthouse” är inspirerat av den maritima miljön i Skagen, som har fyren som sitt varumärke.



Till skillnad från en ordinär postlåderöd utmärker sig den speciella roströda färgen för att vara dämpad. Färgen väcker gensvar och igenkännandets glädje, inte bara i Skagen utan även runtom i Europa. Ett gott eksempel är Sverige, där den roströda färgen sedan 1600-talet har varit den mest använda till linoliummålning på trähusen.



Denna speciella färg kallas ”Faluröd”. Kopparpigmentet som utgör det aktiva pigmentet i målningen kommer från koppargruvan i Falun. Här började utvinningen av denna nyttiga råvara redan i slutet av Vikingatiden.



Våra emaljskyltar består av järn och emalj. Emalj är en glasmassa (till största delen bestående av silicium) med särskilt goda häftningsegenskaper. Vi känner alla till silicium i form av sand. Jorden består bland annat av järn (32,1%) och silicium (15,1%). Detta är material som finns i överflöd överallt på vår jord.



Genom att använda emalj uttömmer vi inte våra resurser eller belastar miljön med kemikalier som ingår i till eksempel målarfärg och lackfärger. Detsamma gäller vid användning av linoliefärg, som också är baserad på hållbara råmaterial: linfrö och kopparpigment.