GRATIS LEVERANS FÖR BESTÄLLNINGAR ÖVER 1.000:-

ENGELHARDT


Det funktionelle design skabt af den danske arkitekt Knud V. Engelhardt i 1927. KVE er Danmarks første industrielle designer. Med Engelhardt’s geniale skiltekoncept, går form og funktion op i en højere enhed.


DESIGN


Ramsign's serie Engelhardt är en hyllning till den danska arkitekten och designern Knud V. Engelhardt (1882-1931). De cirkelrunda husnumren och de tre särpräglade, nästan ellipsformade namnskyltarna som bär ett litet rött hjärta diskret insatt nedanför är 100% trogna mot KVE's originalteckningar och typografi.Husnumren utgör hörnstenen i ett koncept som Knud V. Engelhardt hade utvecklat och levererat 1927 till Gentofte Kommun, norr om Köpenhamn.Hos Ramsign har vi stor respekt för Knud V. Engelhardt. Han var djupt engagerad i att förbättra design som användes i vardagen. För Knud V. Engelhardt hade ergonomisk hänsyn en avgörande betydelse. Detta var, bör nämnas, innan begreppet ”ergonomi” uppfanns.

Knud V. Engelhardt betraktas av många (med rätta!) som Danmarks första egentliga industriella designer. Hans arbete står i dag som vittnesbörd om hans stora grafiska färdigheter och känsla för detaljer.Danska grafikers grand old man, Erik Ellegaard Frederiksen skriver om Knud V. Engelhardt: ”För honom var saker under utveckling tills de hade funnit en ändamålsenlig formlösning som var funktionell och estetisk på samma gång.

Sett med en senare tids ögon kan estetiken i någon grad ändra sig, men funktionsbegreppet håller. Häri ligger hans originalitet och den framstår så mycket större eftersom hans omgivning inte tänkte i dessa banor.”Ramsign sänder ett stort tack till Kunstindustrimuseet och andra källor som har hjälpt oss med detta projekt. Teckningarna utgör bakgrunden för det vi i dag känner som serien Engelhardt.

Detta betyder att du kan vara säker på att ditt Engelhardt 12 cm husnummer, eller ovala namnskylt (de med KVE's röda hjärta på) är tillverkade i 100% överensstämmelse med KVE's originalteckningar.

För övriga husnummer i serien Engelhardt gäller att den använda typografin är tecknad av Ramsign. Mer om Ramsign's typografi: Klicka här .Precis som med serien Highlander ligger skyltarnas skönhet, till stor del, i designens svart/vita enkelhet och integritet, som är stram och konservativ, ja man frestas än en gång att säga tidlöst.

Dessvärre är KVE's livsverk och stora bedrifter fortfarande nästan okända. Vi uppmanar alla att berätta för andra om Knud V. Engelhardt. Gör skillnad: Börja med att beställa din första äkta Engelhardt emaljskylt.