GRATIS LEVERANS FÖR BESTÄLLNINGAR ÖVER 1.000:-

FAQ

BESTÄLLNING & ORDERBEKRÄFTELSE

Bara RAMSIGN erbjuder äkta gammaldags, handgjorda dörrskyltar med originaldesign, fin blank emaljering, livstidsgaranti, framstående service, gratis leverans och nöjdhetsgaranti. Därför!

Med i ditt köp är originalmonteringsmaterial, gratis leverans, nöjdhetsgaranti - och naturligtvis framstående service.

Vi föreslår att du kontaktar oss via vårt kontaktformulärDetta ger oss den bästa möjligheten att ge dig bra svar så snabbt som möjligt.

Vi svarar på ditt mail så fort som möjligt inom 24 timmar.

Ja, vi erbjuder rusa produktion med avsändarmyndighet 3 dagar för en rush avgift som är likvärdig av värdet av tecknet. Observera din förfrågan i i meddelandefältet när du beställer. Du ska mottar en begäran om betalningen för den ytterligare belopp via PayPal.

Ja. Du kommer att få tillbaka alla dina pengar om du mot förmodan önskar returnera din skylt, oavsett orsak. Det enda vi ber om är att du returnerar produkten till oss inom 60 dagar (för egen räkning). Ingen annan leverantör ger denna garanti. RAMSIGN's nöjdhetsgaranti stöder förpliktelse att se till att du blir helt nöjd.

Det är mycket enkelt. Skriv bara "faktura önskas" i meddelandefältet när du beställer. Om du skulle vilja ha en faktura efter att du redan har gjort din beställning, ska du bara skicka en uppmaning oss via vårt kontaktformulärInkludera ditt ordernummer i mailet.

Av tekniska orsaker är korrekturen alltid med svart text på vit bakgrund. De verkliga färgerna på din skylt kommer naturligtvis att stämma överens med din beställning.

PRISER & BETALNING

Ja, original monteringsmaterial, packades och skickades ingår i priset. Det finns inga dolda omkostnader.

Ja. Det finns inget annat ställe där du hittar en produkt av hög kvalitet med nöjdhetsgaranti, livstidsgaranti och gratis leverans, till ett lägre pris. Vi återbetalar med glädje prisskillnaden om du skulle göra det. Vårt mål är inte att leverera de billigaste produkterna, men att leverera mest värde för pengarna.

Ja. Vi investerar många resurser i behandling av din order, framställning av korrektur, och i produktionen av din skylt. Därför är det betryggande för oss att vi också ser en förpliktelse från dig. RAMSIGN har varit i branschen sedan 1991 och går hela tiden framåt. Om du inte mottar din vara kan du ställa krav via Paypal, så kommer Paypal att göra en återbetalning till dig.

KUNDLOJALITET & RABATTER

Som kund hos RAMSIGN belönar vi dig med ett presentkort till ett värde av 15% av dina vänners inköp. Skicka ett mail till oss med dina vänners e-postadresser så skickar vi presentkortet till dig.

Skicka ett inspirerande foto till oss via vårt kontaktformulär. Detta kan exempelvis vara ett foto som visar din skylt fint monterad på din vägg eller dörr. Eller ge oss en god idé för hur vi kan förbättra vår webshop, marknadsföring eller våra produkter. Om vi använder din idé, eller ditt foto, betalar vi tillbaka 15% av värdet på din senaste order.

Ja. RAMSIGN återbetalar 15% vid mottagande av din beställning på fem eller flera produkter.

Ja. Vi är redo att stötta ditt företag med displayer, trycksaker, med mera, och din webshop med innehåll av hög kvalitet. Kontakta oss via vårt kontaktformulär.

PRODUKTER & TEKNIK

Inom 24 timmar efter att vi har tagit emot din beställning, tar vi fram en korrektur, som bifogas till din orderbekräftelse. Därefter skär man ut en stålplatta och schabloner för hand som stämmer överens med skyltens text och specifikationer. Två till fyra schabloner ingår i tillverkningen av varje dörrskylt. Äntligen påbörjas själva emaljeringen som är en keramisk process, mycket lik glacering av keramik. Först lägger man på grundemalj, därefter skyltens grundfärg (exempelvis blå). Därefter lägger man till text och eventuella andra färger. Överflödig emalj borstas av för hand med en fin pensel innan skylten bränns. Mellan varje emaljering bränns skylten i en keramisk ugn på 820 grader, och resultatet kontrolleras löpande för att undvika fel. För att säkerställa en energieffektiv produktion och en jämn kvalitet framställs skyltarna samlade i partier genom hela processen.

Beställ dina skyltar vid samma tidpunkt, i en samlad order. Dina skyltar kommer därmed att produceras i samma parti på fabriken, vilket resulterar i fullständigt identiska färger.

Välj bara den storlek som kommer närmast och ange dina speciella önskemål i meddelandefältet när du beställer. Till exempel: "grön på blå, 12x22 cm". Om det är någon skillnad i pris kommer du att få ett betalningskrav med din orderbekräftelse. Vi kan producera nästan vilken design och format som helst upp till 100x38 cm, så länge detaljerna inte är för små.

Ja. Skicka din beställning oss via vårt kontaktformulär Kom ihåg att specificera upplaga, mål, typsnitt och färger. Bifoga foto eller grafik som du vill ha. Vi kan använda ett begränsat antal av keramiska standardfärger. Färgerna ska dock vara fulltoner och inte halvtoner (dvs. inte graduerade färger). Dessa begränsningar ligger i den keramiska processen och den använda schablontekniken.

Vi kan återskapa karaktärer ner till 10 mm på höjden. Det samma gäller motsvarande detaljer. Linjer kan vara så tunna som ½ mm, men inte mindre. Detaljgraden begränsas av att schablonerna ska kunna skäras ut precist i handen.

Nej. Dessvärre är det inte möjligt att ändra en existerande skylt utan att förstöra den. Du måste byta ut din existerande namnskylt om du vill ändra texten. En mera flexibel lösning kan vara att montera en ny namnskylt i tillägg till den som du redan har.

Ja. En produkt från RAMSIGN är det mest miljövänliga och hållbara val du kan göra. Det finns inget behov av utbyte: din produkt från RAMSIGN håller en livstid. Detta sparar resurser och minimerar avfallsbördan. Samtidigt som du gagnar miljön kommer du också att dra nytta av den tid och de pengar som du sparar på utbyte av utslitna skyltar. Slutligen är hela RAMSIGN's sortiment 100% framställt i Europa och går under EU's miljökrav. Skyltarna framställs uteslutande av järn och glas, som är vanligt förekommande, ogiftiga och möjliga att återanvända. I motsats till detta innehåller de flesta andra skyltar giftig färg, kemiska ytbehandlingar och förorenande biprodukter. För att göra ont värre är dessa produkter oftast massproducerade av billig arbetskraft i kraftigt förorenande industrier.

LEVERANS & TULL

Vi har ett utval av de mest populära husnumren i lager för leverans på bara fyra dagar. Alla andra skyltar ska framställas från grunden på vårt emaljverk. En produktionstid på tre veckor plus en leveranstid på en vecka betyder en leveranstid på fyra veckor allt som allt.

Vi föreslår att du väntar ett par dagar. Nio av tio leveranser kommer på, eller före, det förväntade leveransdatumet. Det är sannolikt att dina varor redan har skickats och är på väg till dig. Helgdagar, dåligt väder och oregelbunden postutdelning är bara några av de omständigheter som kan orsaka förseningar. I de fall något kan göras för att skynda på din leverans är det i de flesta fall redan gjort. Men om du fortfarande inte har fått dina varor inom en vecka är du välkommen att kontakta oss via vårt kontaktformulär. Var vänlig och inkludera ditt ordernummer.

Nej inte inom EU. För att främja snabb hantering genom tullen utanför EU sätter RAMSIGN ett märke på din försändelse med beskrivning av innehåll, vikt och värde. Detta är i de flesta fall tillräckligt för att försändelsen ska slippa igenom tullen utan fördröjning. Emellertid varierar lokala tillregler och praxis. Det är mottagarens ansvar att hantera de lokala myndigheterna, härunder att betala eventuella skatter och avgifter.

REKLAMATIONER

Detta beror på att RAMSIGN uteslutande använder de traditionella handskurna schablonerna i produktionen. Tunna linjer, samt kanter på bokstäverna är svåra att återskapa helt exakt. Mindre ofullkomligheter är därför ett kännetecken för en gammaldags och äkta handgjord skylt. Om du inte är nöjd med resultatet framställer vi gärna en ny skylt till dig utan extra kostnad.

Ja. Även minsta ändring i luftfuktighet, temperatur, metallegenskaper, emaljering eller bränntid kommer att ändra det slutgiltiga resultatet. Om identiska färger önskas föreslår vi att du beställer dina skyltar vid samma tidpunkt. Dina skyltar kommer därmed att produceras i samma parti på emaljverket, vilket resulterar i fullständigt identiska färger.

Nej. En emaljskylt kommer som regel att ha mindre brännmärken från den häll på vilken skylten har legat i keramikugnen, där skylten värms upp till 820 grader Celsius. Detta är helt normalt och det har ingen betydelse för livstiden för din skylt.

Nej. En emaljskylt kommer som regel att ha mindre brännmärken på kanterna eftersom kanterna är skarpa och emaljen dunstar bort när metallen uppnår högsta temperatur. Detta är helt normalt och har inte någon direkt inverkan på livstiden för din skylt.

Om din skylt visar tydliga tecken på en transportskada föreslår vi att du kortfattat beskriver problemet i ett mail oss via vårt kontaktformulär. Vi återkommer till dig snarast. Vänligen ange ditt ordernummer och en detaljerad beskrivning av skadan eller defekten. Om möjligt bifoga en bild.

MONTAGE

För monteringenanvänt mate- rial för adress plack, husnummer, namnskyltar och dörrskyltar är olika. För adress plack och husnummer material inkluderar: 4x mässing skruvar, 4x nylonpluggar och 4x nylonbrickor. För namnskyltar och dörrskyltar bara 4x mässingsskruvar ingår.

Till husnumret medföljer: 4 stycken torx skruvar, 4 stycken blå nylon plugg och 4 stycken svarta nylonskivor. Saknar du dessa, så skriv till oss via vårt kontaktformulär.

1. Vi föreslår att du använder det monteringsmaterial som är inkluderat.
2. Placera skylten på muren, så att hålen borras i murstenen. Markera hålens riktiga position och ta bort skylten.
3. Borra hålen (använd en 5 mm murborr).
4. Placera de blå pluggen i hålen.
5. Placera en svart nylonskiva på varje skruv för att skydda emaljytan.
6. Monter skiltet ved hjælp af de lange mässing skruer.


Tips: Vänta med att dra åt skruvarna helt, tills du har placerat skylten exakt där den ska vara.

VARNING: Dra aldrig åt skruvarna med kraft. Detta kan krossa emaljen varpå metallen utsätts för korrosion.

1. Vi föreslår att du använder det monteringsmaterial som finns med.
2. Placera skylten på dörren. Markera den exakta placeringen av hålen och ta bort skylten.
3. Borra hål (använd en 2 mm metallborr).
4. Montera skylten med hjälp av mässingskruvarna. Skivor används inte till namnskyltar.

Tips: Vänta med att dra åt skruvarna helt tills du har placerat skylten helt rätt.

VARNING: Dra aldrig åt skruvarna med kraft. Detta kan krossa emaljen varpå metallen utsätts för korrosion.

Mässingskruvarna får en naturlig patina inom ett par månader. Med hjälp av lite ammoniak kan du dock skynda på processen. Följ denna procedur:
1. Placera mässingskruvarna på en tallrik.
2. Fukta skruvarna med lite salmiakalkohol. Täck över med ett glas för att undgå att andas in ammoniakångor.
3. Vänta och se. Ammoniaken kommer snart att börja patinera skruvarna. Inom cirka 5 minuter kan du avsluta processen genom att skölja skruvarna i vatten.