GRATIS LEVERANS FÖR BESTÄLLNINGAR ÖVER 1.000:-

Ramsign Berättelsen


Nick Brandt, Grundare och VD på Ramsign

 

"Det började med en passion för gamla reklamskyltar."

 

När Ramsigns grundare Nick Brandt i 1991 öppnade en liten butik i Köpenhamns innerstad för att visa och sälja handmålade emaljskyltar upptäckte han att skyltarna provocerade en överraskande reaktion från publiken. "Folk kände en känslomässig koppling till skyltarna", säger han. "Och de var glada eftersom de inte hade förväntat sig att dessa skyltar fortfarande gjordes."

 

Faktum är att tillverkningen av emaljskyltar var ett döende hantverk, och det var på grund av det faktum att Nick lärde sig emaljens konst och började nisch-skylt företaget. Nick var fascinerad av det faktum att emaljskyltarna, till skillnad från alla andra typskyltar, är helt opåverkade av tidens tid. "Färgerna är fortfarande levande och kristallklara idag, trots att skyltarna producerades över 100 år sedan" konstaterar han.

 

Emellertid krävde återintroduktionen av emaljskyltarna ett fast benarbete innan drömmen kunde gå i uppfyllelse: Standarddimensioner skulle bestämmas och teckensnitt skulle återställas baserat på skyltar som fortfarande fanns på de gamla byggnaderna. Under årens lopp har Ramsign utvecklat det klassiska sortimentet av äkta handgjorda emaljskyltar, alla gjorda med respekt för de ursprungliga stilar, metoder och material.

 

Idag är den ursprungliga butiken stängd, men Ramsign har vuxit och fortsätter att lansera nya "gamla" produkter i originalkvaliteten. Det enorma intresse och stöd i Sverige och från alla delar av världen betyder allt. Laget bakom Ramsign ser detta som ett vittnesbörd om att emaljskyltar möter ett behov som ingen annan skylt kan ersätta. Med din hjälp kommer Ramsign att fortsätta den stolta hantverkstraditionen.


Allt började med en kärlek till gamla emaljskyltar. Nu delar vi den kärleken med människor över hela världen. Och som Nick brukar säga, det känns verkligen bra!


Nick inviterer dig till att skapa kontakt på LinkedIn